top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverWarana

Hoe ik tot lichaamsgericht coachen ben gekomen...

Hi! Ik ben Jolyn


Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met lichaamswerk. Ik was vaak in gedachten verzonken, zat vast in mijn hoofd, had soms het gevoel dat de dagen aan me voorbij gingen, voelde me futloos en onzichtbaar (en was dat soms ook echt denk ik). Ik begreep heel vaak niet waarom ik deed wat ik deed. Ik maakte me druk over van alles en kwam niet goed bij mijn gevoel. Ik had eigenlijk maar twee emoties: blij of verdrietig. Alle andere emoties uitte ik niet, of kwamen er via verdriet uit. Ik had het gevoel dat ik vastzat in bepaalde patronen, gedachten en vriendschappen en had het gevoel dat ik niet echt leefde.


Ik had al wel eens geprobeerd er iets mee te doen, zoals een psycholoog, waar ik zes gesprekken heb gevoerd zonder een traan te laten en zonder dat er iets veranderde. Vijf minuten binnen bij een lichaamsgerichte coach rolden de tranen over mijn wangen en voelde ik hoe ik per sessie langzaam maar zeker allerlei oude overtuigingen, onzekerheden, patronen en gedachten kon loslaten, kreeg ik meer energie en loste veel van mijn spierspanningen zich vanzelf op.

Hoe het komt dat lichaamsgerichte coaching wel werkte?


Ik denk omdat het zo simpel is. Mijn lijfspreuk voor mijn praktijk is:


"Je lichaam herinnert zich alles"


Dat is echt zo. Je lichaam herinnert zich een grote schrikreactie uit het verleden, herinnert zich grote en kleine trauma’s, herinnert zich welke gevoelens wel of niet veilig of prettig voor je waren, waardoor het je op een vergelijkbaar moment weer op diezelfde manier in bescherming zal nemen. Onbewust. Het lichaam is zo intelligent. Door er goed naar te leren luisteren kom je veel te weten over jezelf en hoe bepaalde ervaringen in je lichaam verankerd zijn geraakt. Door het bewustzijn van bepaalde patronen is het ook makkelijker om er iets aan te veranderen. Als je je lichaam erbij betrekt en de combinatie maakt tussen inzicht hebben en het doorvoelen dan kom je zo veel verder in je persoonlijke ontwikkeling.


En ik? Ben ik nu dan na mijn lichaamswerk ervaringen genezen? Nee, dat ben ik niet. Niemand is uitgeleerd of ‘compleet’ na coaching. Waarom heb ik het dan gedaan? Omdat ik nu een veel duidelijker besef heb van wie ik ben. Ik kan me veel beter uitspreken over mijn gevoel, omdat ik die zelf ook veel beter ervaar en begrijp. Ik durf meer te gaan staan voor wie ik ben en wat ik wil. Ik ben Jolyn, ik ben lichaamsgericht coach en in die hoedanigheid wil ik jou helpen bij je zoektocht naar dat wat jij wilt bereiken.


Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact met me op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek door hier te klikken.


226 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page